Bieb op School

Op onze school hebben we naast de eigen schoolbibliotheek ook een afdeling van Bibliotheek Helmond-Peel. Hierdoor kunnen we de kinderen een nog groter aanbod bieden van boeken, wat het plezier in het lezen van boeken bevordert. Onder schooltijd lezen en werken de kinderen ook graag in de bieb. Een fijn en rustig plekje om even lekker te gaan lezen...

Kinderen mogen er uiteraard ook boeken lenen. Leesboeken, informatieboeken, prentenboeken: er zijn allerlei leuke boeken te vinden! De boeken mogen mee naar huis, maar ook in de klas gelezen worden.

De bibliotheek saai? Welnee!

Bibliotheken kampen vaak onterecht met een saai imago. Vooral in dit digitale tijdperk waarin wij nu leven en er voor iedereen volop vermaak is. Bij de Bieb op School zijn we erg vindingrijk om de kinderen het belang van boeken lezen bij te brengen. Een groot onderdeel daarvan is dat we de kinderen (én hun ouders) actief betrekken in het gehele proces. Bij de bibliotheek op school bieden wij de kinderen op een speelse manier verschillende verantwoordelijkheden en opdrachten aan. Dit heeft op zijn beurt weer een positief effect op de rest van de lesstof wat op allebei de scholen aan bod komt. Ook andere zeer belangrijke aspecten zoals verantwoording, bewustwording, samenwerking, en zelfs organisatorische aspecten worden hierin meegenomen. Alles krijgt hierdoor nét dat beetje extra!  Nieuwsgierig hoe wij dat doen? Neem gerust een kijkje in onze mooie bibliotheek of informeer voor de mogelijkheden.in wij nu leven en er voor iedereen volop vermaak is. Bij de Bieb op School zijn we erg vindingrijk om de kinderen het belang van boeken lezen bij te brengen. Een groot onderdeel daarvan is dat we de kinderen (én hun ouders) actief betrekken in het gehele proces. Bij de bibliotheek op school bieden wij de kinderen op een speelse manier verschillende verantwoordelijkheden en opdrachten aan. Dit heeft op zijn beurt weer een positief effect op de rest van de lesstof wat op allebei de scholen aan bod komt. Ook andere zeer belangrijke aspecten zoals verantwoording, bewustwording, samenwerking, en zelfs organisatorische aspecten worden hierin meegenomen. Alles krijgt hierdoor nét dat beetje extra!  Nieuwsgierig hoe wij dat doen? Neem gerust een kijkje in onze mooie bibliotheek of informeer voor de mogelijkheden.