Kinderboekenweek

Van 3 tot 14 oktober 2018 is de Kinderboekenweek, waarin het lezen (en voorlezen) van kinder- en jeugdboeken extra aandacht krijgt. Ook op onze school doen we weer mee met diverse leesactiviteiten. Het thema dit jaar is: Kom erbij!

Op de website van de Kinderboekenweek staat meer informatie over het thema en de bekroonde boeken van dit jaar. Kinderen voor Kinderen heeft ook dit jaar weer een speciaal lied geschreven voor de Kinderboekenweek. Je kunt een dansinstructie en meezingversie vinden op de site van Kinderen voor Kinderen.

Website kinderboekenweek

Leren lezen is een van de belangrijkste vaardigheden die kinderen op de basisschool leren. Kinderen die veel lezen: 

  • kennen vier keer zoveel woorden als kinderen die weinig lezen 
  • hebben meer inzicht in de opbouw van teksten 
  • hebben meer kennis van de wereld. 


Vlot en goed leren lezen aan het begin van de basisschool is belangrijk omdat bij veel vakken op school teksten een belangrijke rol spelen. Als kinderen niet goed kunnen lezen, betekent dit een grote handicap voor het verwerven van kennis op allerlei terreinen. Het boek heeft grote concurrentie van nieuwere media zoals televisie en (spel)computer. Maar ook voor het laatste is goed kunnen lezen onmisbaar. U kunt veel doen om de leesontwikkeling van uw kind te stimuleren. Daarom hieronder tien tips om uw kind meer te laten lezen. 

10 tips

Ook bij de lessen Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) gaat het over de Kinderboekenweek. Zo lezen we meer achtergrondinformatie over de activiteiten deze week, zoals het Kinderboekenbal en de uitreiking van de griffels en penselen. In groep 7/8 wordt tijdens de Kinderboekenweek de Voorleeskampioen gekozen, die onze school mag vertegenwoordigen in de Deurnese finale.